lgh1 vy1 VR1 PS1 sRGB

1. Välplanerade ytor

I Brf Allén kommer det att finns lägenheter som passar alla smaker. Allt ifrån rymliga 2:or och 3:or som är mycket välplanerade och har kök med social planlösning, till pampig 5:or med ”Manhattan-känsla” där man tar hissen hela vägen från markplan direkt in till lägenheten.

2. Först in

Känslan av att komma in i en ny och fräsch lägenhet är obeskrivlig. Du behöver inte oroa dig över att något är trasigt, repat, inga gamla skavanker så som hål i väggar efter hyllor, tavlor eller repad parkett.

3. Låga driftskostnader

Kronetorp Park är kända för sitt hållbarhetstänk. Just Brf Allén kommer i princip att vara självförsörjande när det gäller uppvärmning och varmvattenproduktion. Med solfångare på taken används solens strålar där energin lagras i stora ackumulatortankar. Det kommer att finnas vattentankar som värms upp och som sedan kan skjuta till värme när det behövs, nattetid och under årets mörkare månader. Husen i sig är robusta konstruktioner och de tjocka väggarna lagrar energin, som gör det bland annat svalt på sommaren. Genom golvvärme i bostäderna så slipper man radiatorer vilket i sin tur gör det möjligt att ha stora fönster.

”Vi vet att 75 procent av kostnaderna ligger i driftskedet, och bygger man rätt från början så minskar dessa. Det här är en långsiktig investering och vi kommer själva att förvalta vilket ju betyder att vi också får ta konsekvenserna av de byggbeslut vi tar, säger Ulf Lyddby, vd för Kronetorp Park.

4. Garantierna som ingår

Förskottsgaranti:

En säkerhet för det förskott på insatsen som du betalar i samband med undertecknande av förhandsavtal samt handpenningen som ni erlägger ca 6 månader innan tillträdet. Förskotten finns på ett spärrat konto på banken.

Färdigställandegaranti:

En försäkring skyddar bostadsrättsföreningen mot att produktionen inte färdigställs enligt entreprenadavtalet.

Insatsgaranti:

Insatsen som anges i upplåtelseavtalet garanteras och kommer inte att förändras.

 

5. Begränsat underhåll både för förening och respektive lägenhet

Bostadsrättsföreningens medlemmar bestämmer över sina bostäder genom den styrelse som väljs vid den årliga föreningsstämman. Du som bostadsrättshavaren kan lämna förslag och delta vid den årliga stämman och kan på så sätt påverka föreningens verksamhet och ekonomi.