unspecified-12

Just nu byggs Brf Allén som kommer att bli till en bro mellan historia och framtid. Lägenheter med ett modernt formspråk, stora fönsterpartier med generösa ljusinsläpp och innovativa lösningar för bland annat uppvärmning och komfortkyla för varma sommardagar. Brf Allén i Kronetorp Park blir ett sant framtidsboende, men med de gamla miljöernas charm och själ väl bevarad.

Projektet har fått sitt namn av Kronetorp Herrgård som fortfarande ståtar här, och som i samband med nybyggnationerna kommer att renoveras och tas i bruk. Herrgården och de klassiska gårdsbyggnaderna har anor ändå från 1700-talet, och bildar tillsammans en unik kulturmiljö som kommer att utgöra centrum i det nya bostadsområdet. I de vackra gamla husen kommer en rad olika servicefunktioner, butiker och restauranger att finnas.

mmabr_main03_r-1024x469

Kronetorp Park har mångårig erfarenhet av att kombinera ny arkitektur med gamla byggnader i komplicerade projekt. Fokus ligger genomgående på kvalitet, komfort och hållbarhet.

”Vi är bland annat väldigt stolta över vårt nybyggda Panorama Vellinge, och över Renaissance Hotell Malmö som vi byggt i Malmös gamla saluhall” säger Ulf Lyddby VD för Kronetorp Park.

unspecified-15

spadtaget för Brf Allén refererade kommunalrådet Katja Larsson (s) också till historien och berättade om löjtnant Kronsjö, som köpte den gamla gården 1791 och därefter lät uppföra herrgården 1793 och gav den namnet Kronetorp. Nu fortsätter utvecklingen av området och herrgården kommer att vara en central del i det som ska bli ett nytt modernt bostadsområde med lägenheter i trivsam parkmiljö.

Tillsammans med den gamla parkmiljön, som består av hundra olika trädsorter, rabatter, grönområden, stigar, bänkar och konstverk kommer Kronetorp Park att utgöra en väsentlig del av Burlövs kommun, nu och i framtiden – med det goda livet nära allt.