unnamed-4
Ni har väl inte missat vår snygga och stilfulla visningslägenhet? Inredningsexperten Sofie Börjesson från @roombysofie som har stylat lägenheten listar några smarta och trixiga tips när du ska inreda.
Q Vi har byggt yteffektiva lägenheter  - hur ska man möblera för att kunna utnyttja varje m2 till fullo?

Börja med att göra en enkel behovsanalys: Hur ska rummet användas? Vilka funktioner behövs?? Dela därefter in rummet i olika zoner och möblera utifrån dessa. För att skapa en trivsam och luftig känsla är det viktigt att inte möblera med för stora möbler. Mät upp lägenheten och anpassa möblerna utifrån måtten.

Q Lägenheterna i Brf Allén har stora fönster – hur tycker du att man ska göra med gardiner?
Jag rekommenderar att hänga ljusa gardiner i exempelvis linnestruktur från tak till golv på en enkel skena i taket. Det skapar en ”hel” känsla och förstärker takhöjden. Med gardiner på skena i taket kan man även vara mer flexibel och flytta sina gardinlängder. Man skapar en ombonad känsla och kan stänga ute starkt solljus när detta behövs.
Q Vad tycker du är utmärkande för Brf Alléns lägenheter ur ett stylistiskt perspektiv? 
Lägenheterna är väldigt yteffektiva och jag gillar att köket ligger för sig själv men ändå i anslutning till matplats oh vardagsrum. Det sociala samspelet i ett hem är A och O för trivsel.
Q Vilka 3 tips skulle du ge Brf Alléns bostadsägare för att de ska hänga med i de senaste inredningstrenderna?
 

1. Våga jobbar med färgsättning. Färg och tapeter skapar ett personligt och ombonat hem. Satsa på att måla eller tapetsera alla väggarna i ett rum för att skapa en mer kraftfull känsla, men välj en ljusare kulör om du vill ha ett lättare intryck.

2. Satsa på bra ljussättning. Investera i några fina taklampor. Dessa blir blickfång och sätter inredningsstilen i din nya lägenhet!
3. Att investera i hållbar inredning och möbler är av de starkaste trenderna. Möbler och inredningsdetaljer som bara blir finare med tiden.

 unnamed-1

unnamed-2

unnamed-3

unnamed-5

unnamed-6

unnamed-8

unnamed-9

unnamed-10

unnamed-12

unnamed-14

unnamed