print-8086

Den vackra allén med trädslag såsom lönn, hästkastanj och lind leder oss fram till den praktfulla herrgården som härstammar från slutet av 1700-talet. I herrgårdens vackra miljö planeras en rad olika servicefunktioner såsom restaurang, café, butiker, gym samt förskola.

print-8075

Med den vackra miljön som består av hundra olika trädsorter, rabatter, grönområden, stigar, bänkar, konstverk kommer Kronetorpstaden att utgöra en väsentlig del av Burlövs kommun, nu och i framtiden.

print-8078

I området finns också vackra Kronetorp Herrgård som Kronetorp Park tog över för fyra år sedan. Den historiska byggnaden kommer att finnas kvar. Vår historia är viktigt, den talar om var vi kommer från och skapar identitet i stadsdelen!

print-8087

Husen i sig är robusta konstruktioner, Ulf Lyddby VD för Kronetorp Park, och jämför dem med hur många kyrkor är byggda. - De tjocka väggarna lagrar energin, som gör det bland annat svalt på sommaren. Vi kan värma och kyla husen i samma system.

print-8095

 

I dagens samhälle stressas det mycket och det finns lite tid kvar till att ge sig ut i skogen på en lugnande promenad. Vi på Kronetorp Park vet hur viktigt det är att integrera naturen i vår moderna stadslivsstil och därför har vi valt att behålla den vackra jaktparken och den 200 år gamla blodboken när vi bygger Brf Allén.

webb-8106-1

Genom golvvärme i bostäderna så slipper man radiatorer vilket i sin tur gör det möjligt att ha stora fönster. Detta skapar vackra rum med ett ökat ljusinsläpp. Istället för att dölja utsikten får man på det här sättet in grönskan i rummen. Och de inglasade balkongerna eller loggiorna gör att man kan utnyttja sitt uterum mycket mer.

webb-8112

– Det är ett unikt område där vi nu har möjlighet att skapa en ny spännande stadsdel med varierande bebyggelse och två pulserande storstadsmiljöer, säger Ulf Lyddby, vd för Kronetorp Park.

webb-8116

 

Moderna och energieffektiva bostadsrätter med hög kvalité, killer läge och med utsikt över trivsam parkmiljö. Visst vill man bo här!?

unspecified-2

När herrgården byggdes 1793 så var det Arlövs första tvåvåningshus och det var dåtidens ägare Cornelius Alexander Cronsioe som namngav gården. Parken, som då användes som jaktpark kommer att bli navet i den nya stadsdelen.